АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 КРАЩІ ПРАКТИКИ АРР В УКРАЇНІ: Перша в Україні стандартизація садиб зеленого туризму зроблена в Івано-Франківську
12.11.2004   КРАЩІ ПРАКТИКИ АРР В УКРАЇНІ: Перша в Україні стандартизація садиб зеленого туризму зроблена в Івано-Франківську

11 листопада 2004 року у м. Яремче відбулося вручення сертифікатів підтвердження якості та відповідних знаків “лайтбоксів” 51 власникам приватних садиб, що знаходяться на території Яремчанської міської ради.

Сертифікати видано в результаті проведеного аудиту послуг та умов сільських садиб на основі розробленого положення про категорії садиб. Положенням передбачено три категорії приватних будинків, що працюють у сфері сільського зеленого туризму, найнижча – перша, найвища - третя.

Крім сертифікатів, підписаних партнерами проекту, кожний господар отримав лайтбокс для розміщення ззовні на садибі. Цей знак містить логотип, який являє собою зображення вершини гори, гуцульської хатини, вікно якої стилізоване під квітку з чотирма пелюстками, та паркана біля хатини. Вершина гори символізує Українські Карпати, хатина – садиби сільських господарів у якості засобів розміщення, а пелюстки квітки - чотири пори року.

Захід відбувся у рамках виконання широкомасштабного дворічного проекту, що впроваджується з грудня 2002 року Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини спільно із Радою з туризму Карпатського регіону, ІФ ОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та Програмою економічного розвитку громад проекту “МБЕРІФ – Регіональна мережа” під назвою “Створення життєздатного інституційного середовища та механізмів для сталого розвитку сільських громад Яремче через розвиток туристичної індустрії”.

Партнери проекту:

Івано-Франківська облдержадміністрація,
Яремчанська міська рада,
сільські ради с. Татарів, Микуличин, Яблуниця та селищна рада Ворохти.

Також в рамках проекту було розроблено стратегії розвитку громад, створено мережу Фондів розвитку громад, Інтернет-сторінку www.yaremche.if.ua. Вже до кінця 2004 року на базі Фондів буде створено мережу туристично-інформаційних центрів.

Одним з важливих завдань проекту є промоціювання туристичного потенціалу Яремчанщини через серію рекламно-інформаційних матеріалів та веб-портал.

Проект підтримано Карпатським Фондом, залучені ресурси від місцевого уряду та бізнесів на впровадження окремих заходів проекту.

Додаткова інформація:

Геннадій Русанов, менеджер проектів Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини, координатор проекту “МБЕРІФ – Регіональна мережа”, тел. 0342 552022

Марія Ковалів, координатор Програми економічного розвитку громад проекту “МБЕРІФ – Регіональна мережа”, заступник голови Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини, тел. 0342 552022

Фото з церемонії вручення сертифікатів

Фото 1

 

Фото 2

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page