АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Нова Координаційна рада у Рівному покращить діалог громадськості з владою
22.01.2005   Нова Координаційна рада у Рівному покращить діалог громадськості з владою
29 грудня 2004 року на хвилі суспільних зламів „Помаранчевої революції” представники 14 найдієвіших громадських молодіжних організацій Рівного підписали протокол про створення Координаційної ради міських молодіжних та дитячих організацій "РАЗОМ".

До складу засновників окрім таких давніх та впливових організацій як ПЛАСТ, Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Молодий Рух, Українська Студентська Спілка та ін., увійшов Рівненський студентський страйковий комітет (далі РССК), що разом з незалежними студентськими профспілками РДГУ, НУВГП та РІС КСУ організував студентський страйк та усі акції студентської непокори, включно з наметовим містечком.

Комітет сприятиме налагодженню діалогу між міської владою та молодіжними громадськими організацій щодо формування та виконання молодіжної політики.

Відсутність чітких програм дій та виважених кроків, проведення неадекватних акцій, нецільове використання бюджетних коштів, відсутність у МГО інформації про конкурси і проекти, які проводить влада, а у влади інформації про МГО, які б ці проекти втілювати в життя, та ще цілий ряд проблем - це намагатиметься подолати Комітет.

Яскравим прикладом відірваності від реалій міської молодіжної політики найкраще ілюструє її фінансовий бік: наприклад програма „Молодь 2007”, на реалізацію якої у 2004 році було виділено 50 тис. грн., з яких на конкурс проектів МГО пішло лише 10 тис. грн. Іншу частину коштів було викинуто на оплату масових гулянь на День Молоді, День Незалежності, День Батька, День Матері і т.д. Так само членам 20 молодіжних громадських організацій (які були присутні на першій Раді КРММДО „РАЗОМ” що відбулася 11 січня 2005 р.) нічого не відомо про жоден з 7 навчально-виховних таборів, які, згідно звіту про виконання програми „Молодь 2007” у 2004 році, були проведені Відділом у справах сім΄ї та молоді при міськвиконкомі.

Діалог протікатиме, як мінімум, у чотирьох аспектах:- налагодження нормальної співпраці у сфері реалізації молодіжної політики між владою, яка надає ресурси, та МГО, які ці ресурси за призначенням використовують;
- донесення до міської влади спільної позиції усього сектору молодіжних громадських організацій з приводу тих чи інших питань молодіжної політики;
- контроль за зважанням влади на спільну позицію МГО і формування згідно з нею державної молодіжної політики;
- конструктивна та обґрунтована критика неадекватних дій.

За неповний місяць своєї діяльності КРММДО „РАЗОМ” провела дві Ради, на яких були присутніми близько двадцяти громадських організацій та представники міської влади. На засіданнях, окрім засадничих питань з приводу подальшої робот КРММДО „Разом”, було піднято цілий ряд важливих проблем. Першим здобутком КРММДО „Разом” стало створення „Комісій з питань реалізації державної молодіжної політики” у системі міськвиконкому, склад якої формуватиметься на паритетних засадах, тобто 50% членів цієї комісії формуватиме міська влада – 50% КРММДО „РАЗОМ”, що є першим справжнім кроком міської влади у процесі налагодження діалогу з МГО.

Рада КРММДО „РАЗОМ” своїм рішенням запропонувала міській владі ліквідувати Молодіжну раду соціального партнерства, яка займалася відбором проектів МГО для фінансування з бюджету, при цьому не маючи у своєму складі жодного представника МГО, і передати її функції новоствореній Комісії.

Перше засідання новоствореної Комісії відбудеться між 17 та 23 січня.

Рішенням наступної Ради КРММДО „РАЗОМ” було запропоновано відповідним органам міської влади внести зміни до проекту бюджету міста, а саме у статті витрат відділу у справах сім’ї та молоді Рівненського міськвиконкому на 2005 рік окремим рядком вписати витрати на реалізацію проектів молодіжних громадських організацій у розмірі не менше 40 тисяч (сорок тисяч) гривень. 

Джерело:
Віталій Шабунін, речник КРММДО „РАЗОМ”
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page