АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Створено Львівський громадський форум
09.02.2005   Створено Львівський громадський форум
З ініціативи Любомира кардинала Гузара створено Львівський громадський форум, який сприятиме розбудові громадянського суспільства.

Його учасники задекларували себе як вільне постійно діюче зібрання громадян, які представляють різні сфери суспільного життя Львова.

Мета форуму – максимально наблизити співпрацю місцевої спільноти і влади, діяльно сприяти динамічній розбудові громадянського суспільства, формувати та розвивати демократичні принципи і цінності, заохочувати участь громадян у підготовці політичних та економічних рішень, утверджувати верховенство права задля спільного блага.

Львівський громадський форум задекларував такі принципи співпраці з владою: прозорість прийняття рішень – влада вислуховує думку громадськості, ухвалює рішення з урахуванням інтересів громадян, а не з позиції особистих корисливих намірів; у прийнятті важливих рішень проводить консультації з відповідними середовищами та аналітично-інформаційними центрами, відомими експертами в тій чи іншій сфері; підзвітність (доступність та публічність) – влада реґулярно бере участь у громадських слуханнях, роз’яснює в пресі, на радіо та телебаченні власні розпорядження, постанови та рішення, оприлюднює критерії кадрових призначень, декларує принципи розподілу бюджетних коштів, майна, земельних ділянок і всього, що пов’язане з матеріальними інтересами громадян, створює діяльні громадські приймальні.

Учасниками першого форуму були єп. Василь Боєчко, Іван Вакарчук, Тарас Возняк, єп. Ігор Возьняк (УГКЦ), Мирослав Герцик, Микола Горинь, Михайло Голубець, Ярослав Грицак, о. Борис Ґудзяк, Орест Друль, Михайло Зарічний, Захарчишин Левко, Марія Зубрицька, Тетяна Крушельницька, Степан Кубів, Віктор Неборак, та багато інших громиадських діячів.

Перше засідання Львівського громадського форуму відбулося 3 лютого у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. На ньому були обговорені установчі організаційні засади його діяльності, принципи та завдання.

Джерело :
Західна інформаційна корпорація
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page