АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Розвиток співпраці бізнесу та громадських організацій на Волині
09.02.2005   Розвиток співпраці бізнесу та громадських організацій на Волині
Питання заохочення приватного сектору до вирішення соціальних проблем, покращення співпраці бізнесу та громадських організацій обговорювалися на презентації проекту Асоціації захисту прав молоді Волині „Розвиток співпраці бізнесу та громадських організацій у Волинській області”.

Обговорення відбулось в рамках проекту „Воля громадська-сила могутня!”, що впроваджується ІСАР „Єднання” за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку.

Одним із основних джерел підтримки проектів та заходів громадських організацій є бізнес. Така практика допомоги поширена в розвинених країнах світу і лише пристосовується до українських реалій.

Участь у презентації проекту взяли:
Антон Кривицький, Луцький міський голова,
Микола Іванюк, виконавчий директор Асоціації захисту прав молоді Волині, Юрій Анцух, голова Волинської обласної спілки підприємців та промисловців, Анатолій Носалюк, голова Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу „Бізнес-Луцьк.

Микола Іванюк, виконавчий директор Асоціації захисту прав молоді Волині зазначив, що з понад 800 громадських організацій, дієвими з цього переліку є до 10 відсотків і лише 3-4 відсотки мають позитивний досвід співпраці з бізнесом. Уся співпраця НДО і комерційних структур, як правило, носить ситуативний характер і спрямована на підтримку одноразових акцій (концертів, конкурсів, туристичних поїздок).

Причинами цього є, по-перше, відсутність розуміння поняття „соціальної відповідальності бізнесу” як такого, по-друге, необізнаність бізнесу про діяльність і значимість НДО, по-третє, відсутність діяльності міжсекторних коаліцій для вирішення соціальних потреб громади, по-четверте, мала поінформованість громадськості про корпоративне спонсорство та благодійність.

Проект „Розвиток співпраці бізнесу та громадських організацій у Волинській області” має на меті: проведення круглих столів, тренінг-семінарів „Налагодження співпраці НДО та бізнесу” для представників громадських організацій Волині, створення тематичних розділів в газеті для НДО „Ініціатива” та в її електронній версії
http://www.iniciativa.com.ua та видання брошури „Соціальна відповідальність бізнесу: досвід Волині”.

На завершення проекту планується проведення форуму за участю представників бізнесу та громадських організацій у Луцьку та підписання Хартії про співпрацю між бізнесом та третім сектором Волині.

Організатори проекту сподіваються, що розвиток соціальної відповідальності бізнесу стане важливим кроком для створення соціальної солідарності в країні.

Автор : Юлія Бєловицька
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page