АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Інститут громадського лідерства діятиме у Львові
09.03.2005   Інститут громадського лідерства діятиме у Львові
З 14 березня у Львові розпочне свою діяльність Інститут громадського лідерства, який започаткували громадська організація "Підкова" та відділ роботи з молоддю Львівської міської ради.

3 березня представники більш як 20 молодіжних організацій Львівщини за круглим столом «Єдність задля розвитку та співпраці» намагалися обговорити подальшу співпрацю і, водночас, згадували, що більшість із них власними силами намагається ситуаційно організувати тренінги та школи громадського лідерства.

На жаль, у більшості випадків вони обмежуються тим, що молоді діячі із 2-3 річним стажем розмовідають новачкам, "як переконувати спонсорів", "як писати гранти", у кращому випадку організовуються лекції про PR, психологію лідера.

Навчання в Інституті громадського лідерства – безкоштовне (!) Форма навчання - вечірня (18.30 - 21.00), з понеділка до четверга. Програма навчання включає лекції та тренінги з основ громадянського суспільства, політичного аналізу, психології та етики лідерства, риторики, PR, іміджології, економічного макро- і мікроаналізу, нейролінгвістичного програмування, проблем формування сучасної української еліти, іміджології, конфліктології. Щотижня - дебати, презентації та виступи гостей - відомих особистостей.

Інститут сформований на базі попереднього проекту - Вищої школи громадського лідерства, яка заснована у 1999 році кандидатом філософських наук Борисом Буйволом й проіснувала кілька років. У ній виховувалися нинішні активні діячі Студентського Братства Львівщини, Пласту, Спілки української молоді, "За сім'ю без насильства", Молодої Просвіти, AIESEC - Львів, Молодіжного європейського парламенту, Витанії, Обнови, Молодої дипломатії, Асоціації української молоді. Також там вдосконалювалися члени припартійних молодіжок НРУ, УНР, ПРП, УРП, "Батьківщини", СНПУ, СДПУ(О), СПУ, "Яблуко", "Cобор", ХДПУ, УНА-УНСО. Тоді лекції для молоді читали відомі постаті, зокрема, Микола Томенко та нинішній заступник губернатора Львівщини Тарас Батенко.

Особливістю Інституту є те, що студенти в змозі відсіювати нецікавих викладачів і запрошувати бажаних. На лекції запрошені лише справжні лідери та відомі особистості, більшість з яких пройшли стажування у США, Канаді, Польщі, Австрії, - розповідає менеджер Інституту громадського лідерства Ігор Губіліт. – Наша мета – виховати майбутнього президента або бодай кількох міністрів.

Партнерами Інституту є професори Ганс Шауфельбергер (Швейцарія), Христина Сохацька (Канада), журналіст Сюзанна Бренайзен (Швейцарія), Артур Ґроссман (директор відділення Інституту у Польщі). Після проходження весняного та осіннього семестрів успішним студентам видається диплом про отримання кваліфікації "Менеджера неурядових громадських організацій", а найактивніших випускників керівництво Інституту рекомендуватиме до вступу в Базельський Інститут Європи.

Для вступу до Інституту громадського лідерства необхідні:
- вища або незакінчена вища освіта;
- активна громадська позиція;
- власноручно подана заява;
- скерування від молодіжної громадської організації чи політичної партії чи рекомендацію когось із викладачів або випускників ІГЛ;
- автобіографія;
- вік до 30 років.
Результати повідомляються після проховження співбесіди.

Заявки надвилайте до менеджера Інституту громадського лідерства Ігора Губіліта (79012 Україна, м. Львів, вул. Відкрита, 1, кім.315,
hubilit@mail.ru, 8 (050) 944-35-50).

Автор :
Прес-секретар ГО "Підкова" Максим Баландюх
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page