АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Створюється міжвідомча координаційна комісія з питань регіонального розвитку
07.10.2012   Створюється міжвідомча координаційна комісія з питань регіонального розвитку

Уряд ухвалив рішення про утворення міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку. Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку на виконання пункту 11.2.1 Національного плану дій  на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», прийнято 5 вересня 2012 року на засіданні Кабінету Міністрів України.

Метою документа є створення дієвого механізму  узгодження дій центральних та місцевих органів виконавчої влади при прийнятті та реалізації рішень з питань  державної регіональної політики; галузевої (секторальної) політики, спрямованої на  розвиток регіонів.

Згідно з постановою, утворюється міжвідомча координаційна комісія з питань регіонального розвитку як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України та затверджуються її Положення.

Відповідно до покладених на неї завдань міжвідомча координаційна комісія розглядає проекти актів з питань державної регіональної політики, галузевих та секторальних програм розвитку регіонів, в частині узгодження їх із стратегічними завданнями державної регіональної політики, проводить оцінку впливу цих програм на регіональний розвиток. Також комісія проводить моніторинг стану  соціально-економічного розвитку регіонів, їхніх проблемних питань, вирішення яких потребує  допомоги з боку держави, та розглядає пропозиції щодо посилення координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань розвитку регіонів.

Головою міжвідомчої координаційної комісії є Перший віце-прем’єр-міністр України. До складу комісії входять представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, а також за згодою представники органів місцевого самоврядування, інших державних органів, підприємств, установ та організацій.

Реалізація документа дасть можливість покращити координацію дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування при формуванні та реалізації рішень з питань державної регіональної політики, галузевих політик, що впливають на розвиток регіонів,  а також підвищить ефективність прийнятих рішень з питань регіонального розвитку.


www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page