АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Оголошено конкурс на участь у РегіоНет - всеукраїнській мережі фахівців та практиків регіонального та місцевого розвитку
26.09.2013   Оголошено конкурс на участь у РегіоНет - всеукраїнській мережі фахівців та практиків регіонального та місцевого розвитку

В Україні триває реформування сфери регіонального та місцевого розвитку, а тому сьогодні особливої актуальності набувають спроби мобілізації та підвищення потенціалу людей та інституцій, що працюють у цій сфері.  Насамперед, потрібно знайти, об’єднати й підтримати фахівців, які є авторами тих чи інших ідей і практик, носіями знань та досвіду. Для вирішення цього суспільно важливого завдання в Україні започатковується всеукраїнська мережа фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку «РегіоНет».

  1. Положення про мережу фахівців та практиків з місцевого і регіонального розвитку «РегіоНет» - Положення про мережу фахівців та практиків з місцевого і регіонального розвитку «РегіоНет»
  2. Концепція всеукраїнської мережі фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку «РегіоНет»/RegioNet - Концепція всеукраїнської мережі фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку «РегіоНет»/RegioNet
  3. Положення про відбір та базове навчання кандидатів на участь в РЕГІОНЕТ - Положення про відбір та базове навчання кандидатів на участь в РЕГІОНЕТ
  4. Аплікаційна форма на участь у всеукраїнській мережі фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ - Аплікаційна форма на участь у всеукраїнській мережі фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ
  5. Згода на збір і обробку персональних даних - Згода на збір і обробку персональних даних

Метою створення РегіоНет є об’єднання та професійний розвиток фахівців з усіх регіонів України, їх залучення до вироблення та реалізації політики, а також забезпечення для усіх суб’єктів розвитку територій (влади, бізнесу, громадськості) можливості отримати «з перших рук» продукти та послуги, засновані на кращих практиках регіонального та місцевого розвитку України.

РегіоНет створюється у рамках технічного завдання Проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», затвердженого угодою між Урядом України та Європейською Комісією. На важливості утворення мережі фахівців з регіонального розвитку наголосив нещодавно Президент України у своєму виступі на Раді регіонів.

Створення РегіоНет відбувається у інституційному партнерстві з Міністерством економічного розвитку та торгівлі, Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, Асоціацією агенцій регіонального розвитку України, Національною академією державного управління при Президентові України. Зацікавленість у партнерстві висловлюють також міжнародні донорські організації, інститути громадянського суспільства, приватні компанії.

РегіоНет створюється як неформальна безлідерна професійна мережа.

РегіоНет не буде інституцією (організацією), а діятиме як соціальна спільнота.  Мережа не матиме керівного органу. Усі учасники РегіоНет матимуть рівні права та обов’язки, рівний доступ до усіх сервісних можливостей Мережі, однакову змогу отримувати вигоди від участі у РегіоНет. Мережа не буде політично заангажованою.

Значна частина діяльності РегіоНет здійснюватиметься через інтернет-портал, на якому міститиметься уся інформація про Мережу та про її учасників. Портал буде головним майданчиком для професійних дискусій, дистанційного навчання, обміну досвідом, спільних проектів тощо. Окрім того, періодично проводитимуться зібрання учасників РегіоНет: щорічні форуми, навчально-практичні заходи.

У наступні три роки у РегіоНет увійде близько 500 фахівців та практиків з усіх регіонів України.

Мережа має охопити усі цільові аудиторії у тих секторах, які мають безпосередній вплив на регіональний та місцевий розвиток. При цьому не має значення статус кандидата – він може бути експертом, службовцем, громадським активістом, науковцем тощо.

Учасники РегіоНет будуть визначені через професійний відбір, головним критерієм якого стане наявність у фахівця продуктів чи послуг, які він (як автор ідеї чи як носій знань та досвіду) втілив на практиці та готовий допомогти втілити іншим.

Концепція РегіоНет зорієнтована на активних та ініціативних людей, які здатні до самостійних практичних дій. Мережа лише дасть їм можливість спілкуватися, об’єднувати за потреби зусилля, заявити про себе та проявити себе.

Кожен учасник Мережі зможе отримати відчутні вигоди від участі у РегіоНет, зокрема можливість підвищувати професійний рівень, мати доступ до передової бази знань та кращих практик, переймати досвід колег та об’єднуватися з ними для вирішення комплексних задач, впливати на політику, здійснювати ефективну промоцію та маркетинг власних продуктів/послуг.

Є успішні приклади утворення подібних мереж в інших країнах. Так, у 90-их роках у Польщі була утворена мережа фахівців, метою якої була підготовка країни до практичної євроінтеграції. Нещодавно (починаючи з 2009 року) ідею фахової мережі у сфері регіонального розвитку «Регнет» було реалізовано у Грузії.

РегіоНет стане невід’ємним елементом системи інституційного забезпечення сфери регіонального та місцевого розвитку. Мережа буде слугувати «біржею» продуктів та послуг її учасників, забезпечуватиме їх ефективну промоцію, формуватиме стандарти продуктів та послуг у обраній сфері. РегіоНет взаємодіятиме з іншими мережами та об’єднаннями: платформами дистанційного навчання, експертним співтовариством, спільнотами практиків.

Через співпрацю між фахівцями РегіоНет сприятиме згуртуванню людей, а отже – суспільному згуртуванню країни.

Успішність реалізації ідеї РегіоНет значною мірою залежатиме від донесення інформації про її суть та завдання до усіх потенційних учасників. До того ж, РегіоНет об’єднає професіоналів, які заслуговують на суспільне визнання, і стане майстернею кращих практик, що вартують популяризації. З огляду на це, співпраця з медіа є і буде залишатися одним із пріоритетів як на етапі створення, так і в процесі діяльності РегіоНет.

Перший тур відбору кандидатів на участь у РегіоНет відбувається у такі строки:
• прийом анкет від заявників – з 16 вересня до 31 жовтня 2013 року,
• аналіз анкет та проведення співбесід із заявниками – до 15 листопада 2013 року,
• підведення підсумків відбору – не пізніш як 20 листопада 2013 року.

Тимчасовий сайт мережі: http://surdp.eu/regionet/

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Ігора Абрам’юка: +38 050 374 95 25, 
info@regionet.org.ua, ihor.abramyuk@surdp.eu  

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page